Close

Bolu 23. Özel Eğitim Kongresi-Konferans

Bolu 23. Özel Eğitim Kongresi-Konferans
Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde düzenlenen 23.Ulusal Özel Eğitim Kongresi’nde “Türk Özel Eğitim Sistemi – 2013 (Tur-Oes 2013) nin Geliştirilmesi” bildiri sunumu yapılmıştır.

NB ULUSAL ÖZEL EĞİTİM SİSTEMİ

İnternetin olduğu her yerden erişimin sağlandığı program yardımıyla, özel gereksinimli bireyler, aileleri ve özel eğitim ekibi ile akademisyenlerin hizmetine sunulmak üzere üzerinde 10 yıl boyunca çalışılan Türkiye’de ilk kez geliştirilmiş, web tabanlı bir programdır. Sistemin geliştirilmesinde bilimsel bir ekip yer almıştır. Çalışmaya 2.500 öğrenci, 2500 aile ve yaklaşık 500 personel katılmıştır. UEOS gerekli yasal izinleri alınmış, marka tescili ve kopyalamaya karşı koruma lisansı olan resmi onaylı bir programdır.
Özel gereksinimli birey, Milli Eğitim Bakanlığı, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri, Okul Öğretmenleri, akademisyenler, aileler, eğitimciler ve eğitim kurumları açısından uygulama kolaylığı ve işbirliği sağlayan NB-UOES, ülkemizde özel eğitimin tüm ilgililer arasında koordineli bir şekilde yürümesini sağlar.

Tarih: 1 Kasım 2013
Yer: Abant İzzet Baysal Üniversitesi – Bolu
Katılımcılar: Akademisyenler, özel eğitim merkezleri,eğitimciler, öğretmenler, üniversite öğrencileri